top of page

Psykoterapi

Hvorfor terapi

Der kan være mange forskellige grunde til at starte i et psykoterapeutisk samtaleforløb. I langt de fleste tilfælde er der tale om, at man befinder sig i en krise eller stress situation. Her er der ofte helt konkrete temaer, områder eller situationer som man gerne vil have større bevidsthed omkring eller ændret.

I stedet for at beskrive disse forskellige motiver og bevæggrunde for at indgå i et samtaleforløb, har jeg af hensyn til læserens overblik, valgt at skrive nogle af bevæggrundene i overskrifter.

Hvis du er usikker på om dine bevæggrunde for at ønske et forløb passer ind i denne kontekst, er du meget velkommen til at ringe eller skrive. Hvis Jeg vurderer at det ville være hensigtsmæssigt med en anden hjælp, vil jeg gladelig henvise dig til andre, med speciale i netop dit behov.

De kærligste hilsner

Stine Marie Kamuk

Overordnede emner.

Familie problematikker

Familieliv, forældrerolle, opdragelse og kærlighed.
Stress
Depression
Chok-traume

Sygdom.

Arbejde.
Sorg-Tab
Angstlidelser
Forbier
Lavt selvværd
Misbrug
Skilsmisse
Spiseforstyrrelser
Personlig udvikling
Seksuelle overgreb
Kriser
Søvnforstyrrelser.

 

 Akut krisehjælp.

Krisehjælp 
 Den svære tid og livet efter f.eks.
skilsmisse, fyring, overfald, dødsfald, konkurs, ulykker og
alvorlig diagnose 

 

Samliv

Tilknytning
Adskillelse,
Kemi,  Mønstre
Empati,  Nærvær
Grænser, Konflikter Relationer og

Seksualitet.

 

Barndom

Omsorgssvigt
Vold
Misbrug
Incest
Sygdom
Dødsfald

Ressourcer

Kærlighed

Omsorg

 

Misbrug

 Alkohol
Rygestop 
Shop-a-holic
Arbejde

Mad.

Computer

Tv.

Sex.

Uddannelse og profession.

Uddannelse til psykoterapeut / psykolog.

Enkeltmandssupervision fx pædagoger,

socialrådgivere, sygeplejersker.

Spiseforstyrrelser

Overvægt
Overspisning

Trøstespisning

Mad som strategi for at regulere følelser.

Udviklingskrise

Forhold omkring fødslen
Puberteten
Tidlige voksenår
Midtlivskrisen
Pensionsalderen
Døden
Eksistentielle kriser
Dilemmaer

 

Psyke

Depression
Angst
Fobi
Stress 

Følelser

At mærke og håndtere følelser
Smerte, Sorg,
Vrede, Glæde
Skyld , Skam, tristhed,
Bekymring , Angst og
Jalousi

 

Psykosomatik

Kroppens nonverbale sprog.  Sygdomme Symptomer ,Motorik, søvnproblemer,
Hovedpine,  Mavepine, svimmelhed, hjertebanken, tinitus mm. Det er altid vigtigt at få undersøgt disse symptomer ved lægen, inden der arbejdes med dem terapeutisk.

 

Chok og Traumer

Når kroppen og sindet ikke kan rumme og bearbejde de stimuli de har været udsat for.  Ulykker, Krænkelser, Fysisk / psykisk vold.  Oplevelser i sundhedssystemet i forbindelse med indlæggelse, behandling og udredning. Traumatiserende oplevelser i det offentlige system.  Katastrofer, svære oplevelser i forbindelse med fødsler.

Personlighed

Behov
Interesser
Kønsidentitet
Seksualitet
Personlighedsforstyrrelser 
Livstemaer

 

Selvudvikling

Ressourcer, Potentialer, Talenter, Kreativitet,  Værdier , Overbevisninger Bevidsthed, Læring Spiritualitet,  Integritet  Forsvarsmønstre
Skyggearbejde,
Selvværd, selvtillid, Livshistorie, essensarbejde, meditation, integral livspraksis, kropsarbejde, udvikling og integration af det intuitive. Drømmearbejde.

 

Søvnforstyrrelser.

Manglende søvn.

Overvældende træthed.

Søvnlammelser

Exploding head syndrome.

Frygt for at overgive sig til søvnen.

 

Spiritualitet

Forfine kontakten ind - og udadtil.

Intuition.

Tro.

Eksistentielle Kriser. 

Spirituelle Kriser.

Det som er større end os selv.

Fødsel og død. 
 

Hvad for en terapeut skal jeg vælge.

Det kan være svært at vælge og det kan være svært at skelne imellem de forskellige terapeuter. Personligt har jeg selv benyttet mig af at spørge i mit netværk, hvad de kunne anbefale. Dette kan dog være svært, hvis man ønsker at være anonym ift. Det at gå i terapi.

Alle terapeuter kan noget forskelligt og der findes en god terapeut til alle. Vi er forskellige som mennesker og har forskellige behov, hvad angår terapi. Samtidig kan det også være forskelligt, hvilken terapiform vi har brug for, i forskellige perioder i vores liv.

Fundamentet for et godt forløb er som udgangspunkt, at der er en god kemi imellem terapeuten og dig. At du føler dig set og forstået. At der i rummet er en tillid til at terapeuten kan tage vare på det, som du har på hjertet. Alt det sårbare, angst- og skamfulde.

Denne subjektive kvalitet kan være svær at aflæse via skrift og billeder på en hjemmeside. Mit bedste råd er udover at spørge dit netværk, at prøve dig frem. Du vil hurtigt kunne mærke om der imellem dig og terapeuten, er netop den kvalitet der skal til, for at du kan føle dig tryg. Det vigtigste i søgningen på en god terapeut er at stole på, at der også er en god terapeut til dig derude. Det kan godt være at du ikke finder dette i første eller andet forsøg, men han eller hun findes.

Hvad tilbyder jeg.

  • Psykoterapi 90 min pr. session

  • Supervision til fx, pædagoger, sygeplejersker, socialrådgiver mm. Enkeltmands-supervision 60-90 min pr. session.

  • Drømmearbejde 90 min pr. session.

  • Tegne og malearbejde 90 -120 min pr session.

 

Hvad beskæftiger jeg mig ikke med.

  • Unge under 15 år.

  • Mennesker med en aktiv skizofreni diagnose.

  • Parterapi. 

  • Mennesker som er i et massivt misbrug.

Hvad er integral psykoterapi

 

Den terapi, jeg tilbyder, hedder integral psykoterapi.

ID terapi kendetegner sig først og fremmest ved, at terapeuten har fokus på de identifikationer, du som person (identitetsmæssigt) knytter dig til, og på at åbne muligheden for, at du kan begynde at forbinde dig mere bevidst med - og udfolde - endnu flere sider af dig selv. Når vi kommer i kontakt med vores mere bevidste sider af os selv, kan vi nemmere slippe de (for os selv) uønskede automatiske reaktionsmønstre, som vi er kede af at "hænge fast i" i forhold til os selv eller andre omkring os. Det kan også være bestemte roller eller begrænsende selvbilleder, som vi begynder at kunne give slip på - for til gengæld, som noget nyt, at kunne træffe mere frie og bevidste valg i forhold til, hvordan vi gerne vil leve.

ID terapi sigter mod at bringe dig i kontakt med dybere lag af din egen identitet og opnå en reel følelse af kreativitet og frihed i dit liv - samt kunne forbinde dig med din indre styrke, ro, selvaccept og væren.

Det er også et kendetegn ved ID terapi, at psykoterapeuten på en fleksibel måde er trænet i at benytte forskellige terapiformer, alt afhængigt af hvad der er mest hensigtsmæssigt i forhold til de problematikker, som den person, der kommer i terapi, bringer op. Det er erfaringen indenfor ID-Psykoterapi, at mennesker bedst hjælpes med at løse deres problemer og udvikle deres menneskelige potentiale, hvis psykoterapeuten arbejder ud fra en syntese af flere forskellige teorier og metoder, i stedet for at lade sig begrænse af en enkelt psykologisk retnings mere snævre forståelsesramme og metodevalg. 

Nogle problematikker som for eksempel begrænsende (negative) selvbilleder kalder eksempelvis på en undersøgelse af de tanker og konklusioner, som personen laver om sig selv. Her er den kognitive samtaleterapeutiske arbejdsform ideel. Andre problematikker som for eksempel chock og ubearbejdede traumer er derimod noget, der arbejdes bedst og mest nænsomt med ved primært at gå kropsterapeutisk til værks.

Som terapeut arbejder jeg med andre ord med en syntese af mange forskellige terapiformer, og mine valg af terapiformer er til enhver tid tilpasset dig som klient og dine aktuelle problematikker. Terapien kan således på skiftende vis være afdfærdsterapeutisk, kognitiv, psykodynamisk, systemisk, eksistentiel, humanistisk eller transpersonelt orienteret - og den er ofte en syntese af flere af disse terapiformer.

Ganske enkelt arbejder jeg ud fra hypotesen om at mennesket består af krop, følelser, metale lag og sjæl. Samtidig kan erkendelsen om at der findes noget som er større end os selv også være en nænsom og kærlig tilgang. 

bottom of page